De place to be voor de natuurliefhebber

Het is een prachtige plek aan de Belgische kust en dé referentie op vlak van Natuur- en Milieueducatie. In deze mooie omgeving valt er deze zomer terug heel wat te beleven.

1. Expo en fietsroute Verdwenen Zwinhavens

Door virtual reality (VR) laten een unieke fietsroute en een spraakmakende expo in het Zwin Natuurpark in 2021 nooit eerder getoonde beelden zien van de middeleeuwen, gebaseerd op innovatief archeologisch onderzoek van de Universiteit Gent. Havens zoals Sluis, Monnikerede, Hoeke, Damme en Brugge waren ooit dé tophavens van Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de Zwinhavens verdwenen. In 2021 komen de vele verhalen opnieuw tot leven via innovatieve technologieën. Het project is uitgegroeid tot een internationaal project tussen Vlaanderen en Nederland.

Expo
Praktisch

Wanneer: van 3 juli t.e.m. 7 november

Wat en waar: Een bezoek aan de expo is begrepen in het toegangstickets tot het Zwin Natuurpark en duurt 30 à 45 minuten. Aansluitend kan je het park en de kijkers in het kijkcentrum gaan ontdekken. Reserveer best tijdig je tijdslot.

Prijs online: € 10 p.p. en € 5 p.p. voor kinderen 6-17 jaar (prijs tot de dag voordien) Enkel op voorhand online te reserveren! Zo ben je zeker van je ticket en tijdslot.

Expo is viertalig (NL-FR-DE-EN)

BESTEL HIER JE TICKETS

Fietsroute
Praktisch

Wanneer: Van 3 juli 2021 tot oktober 2023

Afstand: 60 km, of kies voor een lus van 44 km of 31 km

Startplaatsen: Zwin Natuurpark, Sluis, Damme of Brugge Signalisatie: de route is volledig bewegwijzerd

Inclusief: alle praktische info, locatie kijkers en tips onderweg

Extra: de fietskaart is viertalig (NL-FR-DE-EN)

Haal je gratis papieren exemplaar af bij Het Zwin Natuurpark, de Diensten voor Toerisme in de streek of bestel via de webshop (portkosten worden aangerekend). Liever een handige pdf met de route en tips onderweg rechtstreeks in je mailbox? Dat kan, vraag het hier aan.

2. Gezinswandelingen

Gezinswandeling met gids

Elke donderdag tussen 15 juli en 26 augustus 2021 (start om 10u30) kan je met je gezin wandelen met een gids doorheen het Zwin Natuurpark en de Zwinvlakte. Ze richten zich speciaal op gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar. De Zwingids geeft info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Geen saaie wandeling dus, wel een actieve kennismaking met het Zwin in al zijn facetten. Tickets voor een wandeling hier.

De Zwinwandelroute

Je wandelt 12km door het Koningsbos, over knuppelpaden en tussen Schotse hooglandrunderen. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht over de Zwinvlakte.

Meer info over de route of bestel hier je Zwinwandelroutekaart

Wandelen door de Zwinstreek

Wandel een kleine 7km door groen en zand in de Zwinstreek. Op deze knooppuntenroute kom je het natuurpark, polders, kunstwerken tegen. Even uitrusten? Er ligt ook een beachbar op je route!

Meer info over de route

3. Zwin bistro “The Shelter”

In de Bistro, net aan de ingang van het Natuurpark, kiest u uit een uitgebreid assortiment dranken, inclusief verse sappen. Ze stillen zowel uw kleine als grote honger met een huisgemaakte pannenkoek, een lekkere snelle lunch of uitgebreide gastronomische maaltijd. The Shelter kiest bewust voor lokale streekproducten. Ook voor vegetariërs en veganisten voorzien ze verschillende opties. Op elk tijdstip van de dag kunt u kiezen uit al het lekkers dat de kaart te bieden heeft.

MEER INFO

4. Zwin shop

In de winkel vind je wandel- en fietsroutekaarten, 3D-kaarten die omgetoverd kunnen worden tot trendy kleurrijke creaties van dieren en bomen, natuurboeken en educatief houten speelgoed. Het aanbod omvat ook streekproducten en geschenkmanden van het Zwin en een speciaal ontworpen Zwin-sieradencollectie. Het Zwin is een broedplaats voor ooievaars, dus er is ook een grote diversiteit aan geboortegeschenken en knuffels.

5. Kijkcentrum

Het kijkcentrum is de laatste stop voor je de Zwinvlakte in gaat. De observatiepost toont een panormaisch zicht over het Natuurpark. Je ziet het water, slikken en schorren en de vogeleilanden. Spot hier al enkele ooievaars met je verrekijker!

Plan de stationnement Knokke-Heist

Parking privé hôtel St Pol :
Hors saison : 12.50 euros/nuit.
Saison : 12.50 euros/nuit.

zone verte:
De 11h00 à 19h00 € 2 par heure, € 10 par jour.
Gratuit en dehors des week-ends et vacances scolaires !

zone orange:
De 11h à 19h € 2,00/heure  max 4.

zone rouge:
De 11h à 19h max. 1 heure de stationnement € 2,00/heure, 2 heure de € 3,00/heure.

Max. 2 heure
A payer tout les jours.

Parking souterrain:
Dumortierlaan Underneath the IJzerpark

Lippenslaan:
Sous la Verweeplein

Kustlaan:
Sous le minigolf

Nous contacter

0 + 1 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

© 2019 Hotel St. Pol | Bronlaan 23 | 8300 Knokke-Heist | 050 60 15 21 | webdesign by Procor | GDPR