“Ontdek de Magie van Vogels Tellen: Natuurpunt en Zwin Natuur Park Zetten Vogels in de Kijker!”

In het weekend van 27 en 28 januari is het weer zover: Natuurpunt nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de jaarlijkse vogeltelling in de tuin. Een evenement dat niet alleen natuurliefhebbers samenbrengt, maar ook de ideale gelegenheid biedt om de prachtige wereld van vogels van dichtbij te ervaren. Ook het Zwin Natuur Park doet enthousiast mee, waar de voederhut een centrale rol speelt in het observeren en tellen van vogels. In deze blogpost nemen we je mee naar de betoverende wereld van vogels tellen en delen we waarom de voederhut in het Zwin Natuur Park dé plek is om dit te doen.

grotevogelweekend

De Magie van Vogels Tellen in de Voederhut:

Een voederhut is als een venster naar de natuur, een plek waar mens en vogel elkaar ontmoeten. Het Zwin Natuur Park biedt met trots zo’n ideale plek aan om vogels van heel dichtbij te observeren. In het weekend van 27 en 28 januari wordt de voederhut dé hotspot om te genieten van de veelzijdigheid aan vogels die zich tegoed doen aan het aangeboden voedsel.

De Zwingids, jouw Persoonlijke Vogelkenner:

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende vogelsoorten die de voederhut bezoeken? De Zwingids staat paraat om je alles te vertellen over de kleurrijke gevederde vrienden die je kunt tegenkomen. Of je nu een beginnende vogelaar bent of een doorgewinterde liefhebber, de Zwingids voorziet je van boeiende informatie over de meest voorkomende vogelsoorten in het Zwin Natuur Park.

Leerzaam en Gezellig: Het Voederen van Vogels:

Het voederen van vogels is niet alleen een leerzame ervaring, maar ook een gezellige activiteit voor het hele gezin. De Zwingids deelt graag tips en tricks over hoe je op een verantwoorde manier vogels kunt voederen. Ontdek welke voeding het beste past bij welke vogelsoorten en hoe je een gastvrije omgeving creëert voor deze prachtige dieren.

Waarom Vogels Tellen Belangrijk is:

De jaarlijkse vogeltelling is meer dan alleen een gezellig evenement. Het levert ook waardevolle data op voor Natuurpunt en andere natuurbeschermingsorganisaties. Door deel te nemen draag je bij aan het monitoren van de vogelpopulatie en het begrijpen van veranderingen in het ecosysteem. Het is een eenvoudige manier om actief deel te nemen aan natuurbescherming en bij te dragen aan het behoud van biodiversiteit.

Links

Doe mee met ‘Het Grote Vogelweekend’!

Ervaar de magie van vogels in het Zwin tijdens het Grote Vogelweekend!

Informatie

Zaterdag 27 januari 2024
Zondag 28 januari 2024

Standaard toegangsticket Zwin
10h00 – 17h00

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

0 + 3 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie