“Ontdek Beaufort en het verleden, heden en de toekomst van Heist tijdens een gidswandeling”

Heist, een deelgemeente van Knokke-Heist, is een plaats die door de jaren heen een indrukwekkende transformatie heeft ondergaan. Wat ooit begon als een bescheiden vissersdorp, is nu uitgegroeid tot een moderne en vooruitstrevende badplaats. Een wandeltocht door Heist biedt je de mogelijkheid om deze evolutie van dichtbij te ervaren. Van het vissersverleden tot hedendaagse kunst, Heist heeft voor ieder wat wils.

Gidsenwandeling van Vis naar Vibe

De Helden van Toen en Nu

Bij aankomst in Heist valt je meteen de Heldentoren op, een imposant gebouw dat de skyline domineert. Deze toren staat symbool voor de hedendaagse architectuur en het nieuwe gezicht van Heist. Echter, Heist heeft meer te bieden dan alleen moderne gebouwen. Een gids neemt je mee op een reis door de tijd, waar je leert over de rijke geschiedenis en culturele ontwikkelingen van deze unieke plek.

Een Vissersdorp met Diepe Wortels

Heist begon zijn bestaan als een bescheiden vissersdorp. De visserij was het levensbloed van de gemeenschap en dit erfgoed leeft nog steeds voort in de verhalen en tradities van de lokale bevolking. Tijdens de wandeling neemt de gids je mee naar het visserskapelletje, een charmante en historische plek die de tand des tijds heeft doorstaan. Dit kapelletje, gelegen tussen hoge appartementsgebouwen, is een verrassende ontdekking en een tastbare herinnering aan het verleden van Heist.

Kunst in de Openbare Ruimte: Beaufort

Sinds dit voorjaar is Heist verrijkt met twee nieuwe kunstwerken dankzij de kunsttriënnale Beaufort. Deze kunstwerken zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar ze voegen ook een nieuwe dimensie toe aan de publieke ruimte van Heist. Terwijl je door de straten struint, vertelt de gids je meer over deze kunstwerken en hun betekenis. Ze zijn een perfecte illustratie van hoe kunst en architectuur hand in hand gaan in het moderne Heist.

HEY Museum: Een Venster naar het Verleden, Heden en Toekomst

De wandeltocht begint en eindigt bij het HEY Museum, een plek waar je op eigen houtje het verleden, heden en toekomst van Knokke-Heist kunt ontdekken. Het museum biedt een diepgaand inzicht in de transformatie van de regio en toont aan hoe het zich heeft aangepast aan de veranderende tijden. Van de vissersgeschiedenis tot de moderne toeristische trekpleister die het vandaag de dag is, het HEY Museum is een must-see voor iedereen die meer wil weten over deze fascinerende plek.

De Toekomst van Heist

Heist staat niet stil. De voortdurende ontwikkelingen en verbeteringen in de infrastructuur en de culturele scene tonen aan dat deze plaats zich blijft heruitvinden. De balans tussen het behoud van historisch erfgoed en het omarmen van moderniteit maakt Heist een dynamische en interessante bestemming. Toekomstige plannen en projecten beloven nog meer opwinding en groei voor deze deelgemeente, wat het een boeiende plek maakt om te bezoeken en te verkennen.

Samenvattend

Een gidswandeling door Heist biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis, moderne architectuur en hedendaagse kunst van deze badplaats te ontdekken. Van het iconische visserskapelletje tot de nieuwe kunstwerken van Beaufort en het indrukwekkende HEY Museum, Heist heeft een verhaal te vertellen dat zowel fascinerend als inspirerend is. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker van buitenaf, deze wandeling laat je de vele facetten van Heist zien en waarderen.
Met een blik op het verleden en een oog op de toekomst, is Heist een levendig voorbeeld van hoe een gemeenschap zich kan ontwikkelen en transformeren, terwijl het trouw blijft aan zijn roots. Ontdek Heist tijdens een gidswandeling en laat je meeslepen door de verhalen en de vibe van deze unieke plek.

Links

Wandeling in Heist van vis naar vibe

Boek hier je wandeling in Heist

Informatie

Elke woensdag in juli en augustus

Toerismekantoor Heist
Pannenstraat 138
8300 Knokke-Heist

03.07.2024 tot 28.08.2024
14h00 tot 16h00

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

2 + 2 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie