“Beleef de kustsafari – ontdek de verborgen natuurparels van de kust!”

De Kustsafari is back! Deze zomer biedt de Belgische kust een geweldige gelegenheid om eropuit te trekken en de natuur op een nieuwe, avontuurlijke manier te ontdekken. Of je nu een fervent wandelaar bent of liever fietst, de Kustsafari is de perfecte activiteit voor jou.

kustsafari

Wat is de Kustsafari?

De Kustsafari is een unieke ervaring waarbij je, onder begeleiding van een Kust-Ranger, de schoonheid en diversiteit van de Belgische kust verkent. Deze safari is zowel voor fietsers als wandelaars geschikt en biedt een diepe duik in de flora en fauna van de kustlijn. De Kust-Ranger neemt je mee op sleeptouw en wijst je op de verborgen juweeltjes van de kust.

Starten en Eindigen bij een Natuurbezoekerscentrum

Elke Kustsafari begint en eindigt bij een van de zes natuurbezoekerscentra langs de Belgische kust. Deze centra zijn ideaal voor het vergaren van informatie, het verkrijgen van routekaarten en het leren over de lokale flora en fauna. Ze bieden een perfecte startplaats voor je avontuur en zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat.

Op Pad met een Kust-Ranger

Een van de hoogtepunten van de Kustsafari is de begeleiding door een echte Kust-Ranger. Deze ervaren gidsen hebben uitgebreide kennis van de kustecosystemen en delen hun expertise en passie met de deelnemers. De Kust-Ranger wijst je op interessante dieren en planten, vertelt fascinerende verhalen over de regio en zorgt ervoor dat je niets mist tijdens je tocht.

Fietsen of Wandelen: Kies Jouw Manier om te Verkennen

Of je nu de voorkeur geeft aan fietsen of wandelen, de Kustsafari biedt routes die aan beide voorkeuren tegemoetkomen. Fietsers kunnen genieten van de wind in hun haren terwijl ze langs de kustlijn rijden, terwijl wandelaars de tijd kunnen nemen om elk detail van de natuur in zich op te nemen. Beide opties bieden een unieke manier om de kust te ervaren en de verborgen parels te ontdekken.

Geniet van de Gezonde Zeelucht en Prachtige Landschappen

Tijdens de Kustsafari word je omringd door de natuurlijke schoonheid van de kust. Het wuivende helmgras, de opvliegende vogels en de gezonde zeelucht dragen bij aan een echt safarigevoel. De kustlijn biedt een dynamisch landschap waar de zee en het land elkaar ontmoeten, en elke stap of pedaalslag brengt nieuwe ontdekkingen en adembenemende uitzichten.

De Rol van de Natuurbezoekerscentra

Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun Big Five voor. Dit zijn vijf bijzondere soorten die de biodiversiteit van de kust benadrukken.
Ze spelen een cruciale rol in de Kustsafari, fungeren niet alleen als start- en eindpunten, maar ook als educatieve hubs waar je meer kunt leren over de kustecologie en de inspanningen voor natuurbehoud. Elk centrum heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt verschillende routes en bezienswaardigheden, waardoor elke safari een unieke ervaring is.

Ga je Mee op Kustsafari?

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur aan de Belgische kust? De Kustsafari biedt een unieke kans om de natuur van de kust te ontdekken, begeleid door een deskundige Kust-Ranger. Of je nu kiest voor een tocht te voet of met de fiets, je zult versteld staan van de schoonheid en diversiteit van de kust. Start en eindig bij een natuurbezoekerscentrum en laat je meevoeren door de wonderen van de kustlijn.

Links

Elke woensdag vanuit Uitkerkse Polder (Blankenberge)
Elke donderdag vanuit Kinderboerderij De Lenspolder (Nieuwpoort)
Elke vrijdag vanuit Duinpanne (De Panne)
Elke zaterdag vanuit Atlantikwall Raversyde (Oostende)
Elke zondag vanuit het Duinenhuis Koksijde (Koksijde) en het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Informatie

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist

Er zijn 48 safari’s tussen 3 juli en 25 augustus 2024

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

6 + 2 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie