“Ontdek de wereld van vogels in de internationale luchthaven.”

Ontdek het Zwin Natuur Park

Een dag in het Zwin Natuur Park betekent het delen van fijne momenten, het observeren van vogels en het vinden van rust in de natuur. Het historische landschap biedt de perfecte uitlaatklep om te onthaasten, even een stap terug te zetten en jezelf onder te dompelen in de wonderlijke wereld van trekvogels.

zwinnatuurpark
  • Tentoonstelling

Bij aankomst ontvang je een instapkaart die je nodig hebt om de ‘internationale luchthaven voor vogels’ te betreden. Aan de ingang van de tentoonstelling krijg je bij de check-in een Zwin-trekvogel toegewezen. Met dit personage in de hand loop je door de interactieve expositie. Ontdek hoe het leven van een vogel vol avontuur en verrassingen zit!

  • Huttenparcours

Het huttenparcours is een 1,7 kilometer lange wandeling door het Zwin Natuur Park langs belevingspunten en themahutten. Geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, heeft elke hut een eigen functie. In de labohut bestudeer je het microscopische Zwinleven, luister je in de boshut naar boeiende verhalen, sta je in de steigerhut oog in oog met watervogels, en leer je in de luisterhut verschillende vogelgeluiden herkennen.

  • De Zwinvlakte

Diverse wandelroutes doorkruisen de Zwinvlakte. Combineer de groene en blauwe lus, wandel door slikken en schorren die leven op het ritme van eb en vloed. Elk seizoen biedt verschillende waarnemingen, en de Zwinvlakte is een waar vogelparadijs. De blauwe lus kan zelfs dienen als blotevoetenpad, ideaal voor gezinsactiviteiten. Let op de rode vlag bij stormweer of springtij; dan biedt het overdekte kijkcentrum een prachtig uitzicht op het schouwspel.

  • Ooievaarstoren

In het Zwin Natuur Park is de ooievaar de trotse mascotte. Tussen februari en eind juli neemt deze gracieuze trekvogel zijn intrek in het park en nestelt zich hoog boven de grond. De ooievaarstoren biedt jou de unieke kans om op ooghoogte te komen met deze majestueuze vogels. Terwijl jij onopgemerkt blijft, kun jij van dichtbij getuige zijn van hun activiteiten. Elk jaar worden de ooievaarskuikens voorzien van ringen, en sinds 2019 worden er zelfs ooievaars uitgerust met zenders, waardoor hun avonturen nauwlettend kunnen worden gevolgd.

  • Panoramatoren

De panoramatoren op het dakterras van het bezoekerscentrum is een absolute blikvanger. Hier kun je volop genieten van een betoverend uitzicht over de Kleyne Vlakte, de Zwinduinen en -polders, en de uitgestrekte zee. Het biedt een unieke ervaring met adembenemende vergezichten.

Links

Ontdek de wonderen van de natuur in het Zwin Natuur Park

Ontdek alle belevingselementen in het Zwin Natuur Park op een overzichtelijke kaart

Ontdek wanneer er wat te zien is in het Zwin Natuur Park

Beleef het Zwin in al zijn pracht en praal met beeld en geluid

Informatie

Voordelige toegangtickets zijn verkrijgbaar aan de receptie

Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist

Openingsuren

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

1 + 0 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie