Actieplan Green Key 2023

Inleiding

Hotel St Pol is verheugd om de internationale erkenning van Green Key te ontvangen, een prestigieuze certificering voor hotels die actief bijdragen aan milieubewustzijn en duurzaamheid. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in het actieplan van Hotel St Pol voor het behalen van de Green Key en hoe het hotel verder gaat dan alleen het accepteren van ecocheques om een ecologische voetafdruk achter te laten.

Het behalen van de Green Key

Om de Green Key-certificering te verkrijgen, heeft Hotel St Pol met succes voldaan aan de strikte eisen op het gebied van milieubewustzijn, energie-efficiëntie en afvalbeheer. Dit betekent dat het hotel zich inzet voor het verminderen van zijn ecologische impact en het bevorderen van duurzaamheid in de sector.

Ecocheques als betaalmiddel

Naast het behalen van de Green Key, heeft Hotel St Pol nog een stap verder gezet door ook ecocheques te accepteren als betaalmiddel. Dit stelt gasten in staat om niet alleen te genieten van een comfortabel verblijf in het hotel, maar ook bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Met deze maatregel moedigt Hotel St Pol gasten aan om bewuste keuzes te maken en het gebruik van ecocheques te ondersteunen.

Ecologische initiatieven

Het accepteren van ecocheques is echter niet het enige dat Hotel St Pol doet om een positieve impact op het milieu te hebben. Het hotel heeft ook belangrijke inspanningen geleverd op andere gebieden van duurzaamheid.

 Energie-efficiëntie

Hotel St Pol heeft bijvoorbeeld een overgang gemaakt naar LED-verlichting. Door het gebruik van LED-lampen te omarmen, heeft het hotel zijn energieverbruik aanzienlijk verminderd. Dit betekent niet alleen lagere energiekosten voor het hotel, maar ook een vermindering van de ecologische voetafdruk.

 Waterbeheer

Een ander aspect waarop Hotel St Pol zich richt, is het efficiënt beheer van water. Het hotel heeft geïnvesteerd in een geavanceerd waterbeheersysteem dat helpt bij het verminderen van verspilling en het bewust gebruik van water bevordert. Dit draagt bij aan het behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen en vermindert de belasting van het milieu.

Afvalbeheer

Tot slot heeft Hotel St Pol een rigoureus afvalbeheerprogramma geïmplementeerd. Het hotel zorgt ervoor dat afval zorgvuldig wordt gescheiden en waar mogelijk gerecycled of hergebruikt. Door dit te doen, minimaliseert het hotel de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat en vermindert het de negatieve impact op het milieu.

Conclusie

Hotel St Pol is niet alleen een geweldige keuze voor gasten die op zoek zijn naar comfortabele accommodatie in Knokke-Heist, maar ook voor degenen die een bewuste en milieuvriendelijke keuze willen maken. Het behalen van de Green Key-certificering en het accepteren van ecocheques toont de inzet van het hotel voor duurzaamheid. Door inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie, waterbeheer en afvalbeheer, biedt Hotel St Pol gasten de kans om een verschil te maken en deel te nemen aan een groenere toekomst.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over het actieplan van Hotel St Pol voor Green Key 2023. We hopen dat je nu een beter begrip hebt van de inspanningen van het hotel om duurzaamheid te bevorderen en milieubewustzijn te vergroten.

Greenkey

  • Donatie aan vogelopvangcentrum (elk jaar)
  • Beach clean up met klanten en personeel (elk jaar)
  • We bekijken de mogelijkheid om de klanten de optie te geven om een kamerschoonmaak over te slaan. Voor elke kamer die de schoonmaak “skipt” planten we een boom. Dit is in samenwerking met Hotels For Trees.
  • Samen met Westtoer en een energiecoach bekijken we de mogelijkheid om met geothermie de kamers op te warmen in de winter en te koelen in de zomer. Hiervoor zouden we ongeveer een 18-tal boringen moeten doen op onze parking tot 180 meter diep en deze aan te koppelen op een warmtepomp die zowel warmte in de winter en koelte in de zomer kan bezorgen.
  • We breiden ons assortiment uit met Bio, fairtrade en producten van de korte keten op ons ontbijtbuffet.
  • Ilse heeft dit jaar de cursus Gastvrouw van de Zwinstreek beëindigd waardoor we nog meer info over onze streek kunnen meegeven aan de klanten.
  • Al onze yoghurts en vlaai komen van een Bio Hoeve bij ons in de buurt.
  • Brood op het buffet wordt gemaakt met tarwe die geteeld wordt op 500 meters van bij het hotel, gemalen door een ouderwetse molenaar en bereid volgens middeleeuwse recepten, zoals Masteluinbrood. Dit alles zonder verbeteraars.
  • We gaan onze zonnepanelen uitbreiden met nogmaals 60 stuks om zo onze elektriciteit op zo goed als 0 te brengen.

Opvolging CO2 productie:

Klik hier

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

1 + 2 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie