“Verantwoord genieten bij Hotel St. Pol: waar duurzaamheid en comfort hand in hand gaan, onder de Green Key!”

Hotel St Pol staat op het punt een nieuwe mijlpaal te bereiken in haar toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. We zijn verheugd om de vruchtbare samenwerking aan te kondigen tussen de Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en Green Key, die ons hotel ondersteunen bij het realiseren van duurzaam toerisme in Knokke-Heist en daarbuiten. Het behalen en behouden van het Green Key-label markeert een belangrijke stap op onze reis naar een groenere toekomst in de toerismebranche.

groenkey

Green Key, wereldwijd het meest erkende milieulabel voor toerisme, heeft strenge criteria die onze inspanningen voor duurzaamheid en milieubescherming erkennen. Dit jaar vieren we trots ons vijfjarig jubileum als Green Key-houder, te midden van 40 andere duurzame ondernemingen in West-Vlaanderen, waaronder ons prachtige hotel, Hotel Auberge St. Pol. Deze prestatie is niet alleen een erkenning van ons streven naar duurzaamheid, maar ook een belofte aan onze gasten en de gemeenschap om voortdurend te innoveren en te verbeteren.

Maar ons streven naar duurzaamheid stopt hier niet. We geloven dat er nog veel ruimte is voor groei en ontwikkeling op het gebied van duurzaam toerisme, zowel voor vakantiegangers als zakelijke reizigers. We zijn vastbesloten om een leidende rol te spelen in deze groene revolutie en nodigen u uit om deel uit te maken van onze duurzame beweging.

Maar wat betekent duurzaam toerisme precies? Het gaat verder dan alleen het behoud van natuurlijke hulpbronnen; het omvat ook het respecteren van lokale culturen, het ondersteunen van de lokale economie en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid. Als hotel streven we ernaar om deze principes te integreren in al onze activiteiten en besluitvormingsprocessen.

Een belangrijk aspect van ons duurzaamheidsbeleid is energie-efficiëntie. We hebben geïnvesteerd in groene technologieën en praktijken die ons energieverbruik verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Dit omvat het gebruik van zonne-energie, LED-verlichting, en geavanceerde verwarmings- en koelsystemen die ons helpen om onze energiekosten te verlagen en onze impact op het milieu te minimaliseren.

Waterbesparing is een ander cruciaal onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma. We hebben maatregelen genomen om ons waterverbruik te verminderen door middel van waterbesparende apparaten, hergebruik van regenwater en bewustmakingscampagnes onder onze gasten en medewerkers.

Afvalbeheer is ook een prioriteit voor ons hotel. We hebben recyclingprogramma’s geïmplementeerd en streven ernaar om onze afvalproductie te minimaliseren door het gebruik van duurzame materialen en verpakkingen te promoten.

Maar duurzaamheid gaat niet alleen over milieubescherming; het gaat ook over het creëren van positieve sociale impact. We streven ernaar om een inclusieve en diverse werkplek te bieden voor al onze medewerkers, waar gelijkheid en respect centraal staan. Daarnaast ondersteunen we lokale gemeenschapsprojecten en goede doelen die bijdragen aan het welzijn van de mensen in onze regio.

Als u wilt bijdragen aan onze duurzame inspanningen, zijn er verschillende manieren waarop u dat kunt doen. Als gast kunt u ervoor kiezen om bij ons te verblijven en te genieten van onze groene voorzieningen en diensten. U kunt ook deelnemen aan onze bewustmakingsprogramma’s en uw steun betuigen aan ons duurzaamheidsbeleid.

Maar het begint allemaal met bewustwording en educatie. Daarom organiseren we regelmatig evenementen, workshops en rondleidingen om onze gasten en medewerkers bewust te maken van de impact van hun keuzes op het milieu en de gemeenschap.

Samen kunnen we een verschil maken. Laten we samenwerken aan een groenere toekomst voor het toerisme, waarin respect voor de planeet en haar bewoners centraal staat. Doe mee met Hotel St Pol en maak deel uit van onze duurzame revolutie!

Ontdek hoe onze Green Key-certificering sinds 2020 onze inspanningen voor duurzaamheid heeft versterkt en ons heeft geholpen onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Start Green Key

Actieplan Groene sleutel 2019-2022

Actieplan Green key 2023 Hotel St Pol

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

1 + 2 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie