“Ontdek de Kunst aan Zee: Beleef de Beaufort Triënnale tijdens uw verblijf in Hotel St Pol”

Tussen 27 maart en 3 november keert de Beaufort Triënnale terug naar de Belgische kust, en dit belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Tijdens de 8ste editie van Beaufort kunt u gedurende maar liefst 6 maanden genieten van opvallende en memorabele kunstwerken verspreid over de 67 km lange Belgische kustlijn. Deze triënnale heeft al zeven eerdere edities gehad, waarvan verschillende kunstwerken van zowel nationale als internationale kunstenaars permanent zijn blijven staan, resulterend in het prachtige Beaufort Beeldenpark met meer dan 40 werken. Dit park vormt een unieke openluchttentoonstelling in het adembenemende decor van de Belgische kust.

beaufort triënnaleaanzee 2024

Het Beaufort Beeldenpark is vrij toegankelijk voor het publiek en biedt 24/7 de mogelijkheid om te genieten van deze artistieke pareltjes. Een gouden tip voor een extra magische ervaring is om de kunstwerken te bewonderen tijdens een betoverende zonsopgang of zonsondergang, wanneer het natuurlijke licht een extra dimensie aan de kunstwerken geeft.

Dit prachtige park is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van verschillende kustgemeenten, waaronder De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke-Westende, Oostende, Bredene, De Haan-Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist.

Om uw bezoek aan de Beaufort Triënnale zo optimaal mogelijk te maken, kunt u bij Hotel St Pol en in elk toerismekantoor van de Kust een bezoekersgids aanschaffen voor slechts 2 euro. Deze gids biedt uitgebreide informatie over de kunstwerken, de kunstenaars en het verhaal achter elke locatie. Daarnaast bevat de gids wandelkaarten, fietslussen en achtergrondinformatie om uw ervaring te verrijken.

Voor fietsers en wandelaars zijn speciale trajecten uitgestippeld langs de vele kunstwerken aan zee. In elke kustgemeente zijn er wandelingen uitgestippeld die u langs zowel nieuwe als eerdere Beaufort-werken brengen. Deze wandelkaarten zijn geïntegreerd in de bezoekersgids en zijn ook gratis verkrijgbaar bij de toerismekantoren aan de kust.

Fietsliefhebbers kunnen de kunstwerken van Beaufort24 ontdekken via speciale fietsroutes die telkens twee kustgemeenten met elkaar verbinden. Deze fietsroutes zijn gratis te downloaden op de website van de Triënnale Beaufort.

Bovendien is de kusttram een uniek vervoersmiddel om de Beaufort Triënnale te verkennen. Zowel de website als de bezoekersgids vermelden telkens de dichtstbijzijnde tramhalte en de wandelafstand tot aan het desbetreffende kunstwerk, waardoor u uw reis moeiteloos kunt plannen.

Kortom, tijdens uw verblijf in Hotel St Pol biedt de Beaufort Triënnale een unieke kans om de prachtige kunstwerken langs de Belgische kust te ontdekken en te genieten van een boeiende culturele ervaring. Mis het niet!

BEAUFORT 2024 TROUBLESEA

Kunstenaar

Lucie Lanzini

Locatie

Directeur-Generaal Willemspark,
Frans Welvispad

BEAUFORT2024 TRIËNNALEAANZEE N/E/W/S

Kunstenaar

Richard Deacon

Locatie

Burgemeester de Ghelderepark

Ontdek de kunstzinnige golven van Beaufort 2024 tijdens de Triënnale aan Zee

Informatie

27 maart – 3 november 2024

Belgische Kustlijn
Verschillende locaties

beaufort2024

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

6 + 2 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie