“Waar de betovering van de natuur samensmelt met de geschiedenis”

blinckaertbos koningsbos

Ontdek de fascinerende pracht van het Blinckaertduinbos, dat zijn naam dankt aan een kale, hoge duinrug die het zonlicht weerkaatst en vroeger bekend stond als een ‘blinkert’ of ‘blekker’. Het centrale deel van dit duinbos wordt getypeerd door levendige golven, gevormd door talloze duinruggen en valleien.

Een bijzonder stuk van dit weelderige bos, dat bekend staat als het ‘Koningsbos’ en eigendom is van de gemeente, draagt de naam ter ere van Koning Boudewijn. In juli 1976 werd dit specifieke bos officieel geopend, met de onthulling van een gedenksteen waarop te lezen staat: “Dit bos werd Koningsbos genoemd ter herdenking van 25 jaar bewind van Koning Boudewijn.”

Voor liefhebbers van vogels is dit gebied een waar paradijs, met spechten die graag tussen de boomtoppen verblijven. Het duinbos vormt een harmonieus geheel met de weelderige Kalfduinen en Korte Duinen en maakt integraal deel uit van de betoverende Hazegraswandeling.

Verken dit natuurjuweeltje via verschillende toegangspunten, zoals de Zoutelaan (halverwege Lippenslaan oostwaarts), de Sparrendreef naar het zuiden en de Boslaan naar het oosten. Bij de splitsing met de Blinckaertlaan en verder naar het zuiden bij de Boslaan, schuin tegenover de Nachtegalenlaan, stuit je op de herdenkingssteen van het Koningsbos.

Het Koningsbos strekt zich uit, begrensd door de Blinckaertlaan en een wandelpad in het noorden, de wijk met open bebouwing Oosthoek-Zevekote in het oosten, de Eikenlaan en Hoge Hul in het zuiden, en de Boslaan in het westen.

Laat je betoveren door de schoonheid van dit unieke stuk natuur.

Informatie

Eikenlaan
400m van het hotel

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

1 + 3 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie