“Beleef de lente in volle vlucht tijdens het Ooievaarsweekend in het Zwin!”

Het Zwin Natuur Park verwelkomt met vreugde de terugkeer van de Zwinooievaars, een prachtig teken dat de lente voor de deur staat. Vanaf hun aankomst in het park, tot aan hun vertrek in augustus, biedt deze periode talloze kansen om deze majestueuze vogels te bewonderen en te genieten van hun aanwezigheid. Het aankomende ooievaarsweekend is een uitgelezen kans om extra aandacht te besteden aan deze bijzondere vogelsoort.

ooievaars weekend zwin

Gedurende het weekend leidt de parkgids bezoekers langs de nestpalen in het park. Deze korte wandelingen vinden plaats op elk uur tussen 10u en 15u, waarbij deelnemers de parkgids ontmoeten op het onthaalplein. Vooraf inschrijven is niet nodig, aangezien de wandeling is inbegrepen bij de activiteiten van het ooievaarsweekend en toegankelijk is met een standaard toegangsticket.

De terugkeer van de ooievaars transformeert het park, en de gidsen delen graag interessante feiten over deze prachtige vogels, inclusief hun reisroute tijdens de migratie. Voor een diepgaandere ervaring kunnen bezoekers ook de ooievaarstoren bezoeken, waar ze zonder verstoring in de nesten kunnen gluren.

Voor jonge bezoekers zijn er diverse kinderactiviteiten gepland, waaronder het luisteren naar het verhaal van ‘Stork’ en het knutselen van een ooievaarskroon om zelf een ooievaar te worden. Deze activiteiten vinden plaats in de boshut en het kijkcentrum gedurende de dag.

Voor diegenen die meer willen leren over het onderzoek naar de Zwinooievaars, organiseert het park op zaterdag een lezing over het zenderproject, gepresenteerd door Wouter Faveyts, een wetenschappelijk medewerker van het Zwin Natuur Park. Op zondag staat een boeiende lezing over de ooievaar zelf op het programma. Beide lezingen vinden plaats om 14u en 15u30 in het Teatro Anatomico, en inschrijven is niet vereist, aangezien ze zijn inbegrepen bij de toegang tot het park.

Kortom, het ooievaarsweekend in het Zwin Natuur Park belooft een educatieve en boeiende ervaring te worden voor alle leeftijden, waarbij bezoekers de kans krijgen om deze prachtige vogels van dichtbij te bewonderen en meer te leren over hun fascinerende levenswijze.

Links

Ontdek wat het Ooievaarsweekend in Zwin Natuurpark te bieden heeft!

Informatie

16 – 17 maart 2024

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

3 + 3 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie