“Ontdek de magie van de Zwinsteden in strips op ons Internationaal Stripfestival Knokke-Heist!”

Zondag 28 april 2024, staat Knokke-Heist in het teken van het 21ste Internationaal Stripfestival, georganiseerd door de vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente. Dit veelbelovende evenement vindt plaats in Zaal Ravelingen aan de Koudekerkelaan 33 in Knokke-Heist, en ook dit jaar is de toegang helemaal gratis.

stripfestival Knokke-Heist

Het thema van dit 21ste Stripfestival is ‘Zwinsteden in de strip’, met een mini-expo gewijd aan de Zwinsteden in de strip en een prachtig overzicht van de verschillende affiches die door de jaren heen zijn gemaakt voor het Stripfestival van Knokke-Heist.

Het festival verwelkomt een indrukwekkende line-up van zo’n 60 tekenaars, waaronder internationale grootheden zoals de Indonesische Apri Kusbiantoro (bekend van Storm), Claus Scholz uit België/Duitsland, Fabio Bono uit Italië, en Thierry Capezzone uit Denemarken met zijn werk “Pol”. Ook kunnen bezoekers uitkijken naar Belgische topartiesten zoals Batem met “Marsupilami”, Philippe Delzenne met “Jommeke”, en vele anderen.

Op zondag 28 april belooft een dag vol stripavontuur te worden voor jong en oud. Naast talrijke stripuitgeverijen die aanwezig zullen zijn met gezellige standjes, zal ook de bibliotheek van Knokke-Heist haar stripcollectie promoten en leuke activiteiten organiseren voor het hele gezin. Denk aan het vereeuwigen van jezelf als stripfiguur bij de photobooth, een speurtocht naar Bollie en Billie met je kinderen, en het gezamenlijk bouwen van een stripfiguur met LEGO-blokjes.

Het prestigieuze evenement wordt op zaterdagavond ingeluid met de Strip Award Show, waar verschillende stripprijzen worden uitgereikt in aanwezigheid van tal van prominenten en tekenaars. Dit alles zal plaatsvinden in De Ravelingen, en belooft een waar spektakel te worden.

Kortom, het 21ste Internationaal Stripfestival van Knokke-Heist is een niet te missen evenement voor stripfans van alle leeftijden. Zorg dat je erbij bent en beleef een onvergetelijk weekend vol stripavontuur!

Links

Ontdek alle details over ons 21ste Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist!

Informatie

Zondag 28 april 2024
Tussen 10.00uur en 17.00uur

NIEUWE LOCATIE !!
Zaal Ravelingen
Koudekerkelaan 33
Toegang is geheel gratis.

Parkeerplan Knokke-Heist

Privé Parking hotel St Pol:
 € 12.50 / nacht verblijf.
1 nacht verblijf kan je 2 dagen parkeren.

Groene zone
Vanaf 11u tot 19u € 2,30/uur, of max. € 12,50 per dag.
Gratis buiten weekends en schoolvakantie!

Oranje zone:
Vanaf 11u tot 19u € 2,50/uur, Max 4 uur parkeren.

Te betalen alle dagen.

Rode zone :
Vanaf 11u tot 19u max. 1 uur parkeren € 2,50/uur, Tweede uur € 3,5 (max. 2 uur parkeren)
Te betalen alle dagen.

Parkeer je langer dan de toegelaten tijd? Dan betaal je het retributietarief van € 80 per dag.

Ondergrondse parking:
Dumortierlaan Onder het ijzerpark

Lippenslaan:
Onder het Verweeplein

Kustlaan:
Onder de minigolf

Contacteer ons

1 + 1 = ?

Hotel St. Pol

Bronlaan 23
8300 Knokke-Heist
Belgïe

Contact

Onze partners

LOGO KH PNGLogo Provincie